Mechanische ventilatie met warmterecuperatie
Een logische stap in het besparen van energie bestaat erin om de gebouwen zo goed mogelijk te isoleren. Nieuwbouwprojecten moeten trouwens aan een steeds strenger E-peil voldoen. Isolatiedikte en luchtdichtheid spelen hierin een belangrijke rol. Spleten en kieren zijn uit den boze.
Toch heeft een gebouw ook verse lucht nodig, om voor de bewoners klachten te vermijden zoals allergieën hoofdpijn, sufheid, stank, en het gebouw te besparen van schimmels en dergelijke.
Ramen openzetten is een oplossing, maar totaal ongecontroleerd. De hoeveelheid verloren energie kan niet bepaald worden, en de voldoende doorstroming van verse lucht in alle lokalen is niet gegarandeerd.
Daarom bepaalt de EPB-normgeving dat een gedwongen ventilatiesysteem vereist is.
Ook bedrijven hebben baat bij regenwaterrecuperatie... CT-O geeft advies, maar doet ook de volledige installatie zelf.
​
Optimaal is een ventilatiesysteem van het type D, waarbij lucht zowel gedwongen toegevoerd wordt in droge ruimtes (woonkamer, slaapkamers, bureel) als gedwongen afgevoerd in de natte ruimtes (badkamer, WC, keuken, wasplaats), en waarbij de verontreinigde lucht de warmte afgeeft aan de verse lucht. Op die manier wordt het energieverlies beperkt, want goede systemen halen hierin een rendement van 90%. Daarnaast wordt de verse lucht gefilterd. Het comfort is ook beter, want voorverwarmde lucht wordt ingeblazen, in plaats van koude lucht via raamroosters.
De motoren van de betere systemen springen ook zeer zuinig om met energie, de zogenaamde EC-motoren.
De aan- en afvoer van lucht wordt perfect geregeld. U creëert een comfortabel en gezond binnenklimaat.
De specialisten van CT-O bekijken met u de beste oplossing om tot een goed werkende installatie te komen, met oog voor esthetiek en akoestiek. CT-O laat u binnen zorgeloos en gezond ademen.
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​