top of page

Verwarmingsketels voor kleine en grote woningen

Wie verwarmt op gas of stookolie kan zijn oude ketel vervangen door een condensatieketel. Het extra afkoelen van de rookgassen zorgt ervoor dat de waterdamp condenseert. Op die manier wordt warmte gerecupereerd die anders door de schouw verdwijnt.

 

Vroeger werd met die warmte geen rekening gehouden bij de rendementsberekening, en werd het rendement bekeken tegenover de zogenaamde onderste verbrandingswaarde, de totale energieinhoud met uitzondering van de latente condensatiewarmte.

Nu men die warmte toch recupereert, en blijft refereren naar die onderste waarde, bekomt men rendementen hoger dan 100%. Een condensatieketel kan op die manier een rendement halen van 108%.

 

Condenserende toestellen werken ook modulerend, wat betekent dat ze ook op deellast kunnen werken. Afhankelijk van de behoefte kan zo het vermogen optimaal afgegeven worden. Een oude ketel werkt meestal op het principe van alles of niets.

De combinatie van die technologie: condensatie, modulatie en een goede regeling zorgen voor een reꫥ besparing op uw verbruik, in een grootteorde van 25 tot 35%.

De betere verbranding zorgt ook voor minder belasting van het milieu.

 

Daarnaast zijn condensatieketels ook veiliger. Het gaat om gesloten toestellen, waarbij het risico op CO-vergiftiging nagenoeg uitgesloten wordt. Populair bij gascondensatieketels zijn de wandmodellen. Die zijn heel compact, en bestaan al in vermogens tot 120 kW. Voor grotere stookplaatsen worden eventueel verschillende toestellen in een cascadeopstelling geplaatst. Gaswandketels kunnen ook voorzien zijn voor productie van warm water, doorstroom of met boiler. Veel fabrikanten voorzien ook een naadloze koppeling op een zonneboiler.

 

De specialisten van CT-O voorzien u van de gepaste installatie. De nieuwe duurzame warmtetechnologie zorgt ervoor dat u niets aan warmtecomfort en warmwaterbevoorrading voor bad, douche en keuken inboet. De professionele installateurs en technici van CT-O, speciaal opgeleid voor de vervanging van bestaande installaties, laten u nooit in de kou staan. Aarzel niet ons verder te contacteren, de medewerkers van CT-O helpen u de mogelijkheden te verkennen en uw keuze op maat te bepalen.

 

Besparen

Als u uw oude ketel vervangt door een condensatieketel krijgt u een fiscale premie van de overheid. Die geeft tot 40% van de investering terug via de belastingaangifte. Ook de netbeheerder geeft een premie. Voor meer info, surf naar www.energiesparen.be of neem contact op met een van onze specialisten.

Condenserende

ketels

5.png
bottom of page